Picture of Peter Bystrup

Peter Bystrup

Du bestemmer

Mange af de mennesker som jeg hjælper i mit daglige virke i Heart-Contact, lider fordi de ubevidst holder fast i en negativt opfattelse af den situation, som de er i.

Din opfattelse er dine tanker om din situation. Disse tanker bliver, når du har accepteret dem som værende sande til følelser. Dine følelser skaber den oplevelse, som du har af at være i din krop. Hvis du er følelsesmæssigt involveret i negative tanker, så føles din krop oftest tung, træt, drænet for energi og ugidelig. Du føler måske ligefrem smerte i din krop eller fysisk ubehag.

Hvis du fx er blevet fyret på dit arbejde, er du måske bange og utilpas p.g.a økonomi og uvisheden om fremtiden. Her ser jeg ofte, at den enkelte ubevidst vælger at denne situation er negativ. Dét medfører en ængstelig og panisk tilstand i kroppen (måske ondt i maven også), som ikke er rar at være i.

Udfordringen her er ikke situationen, men at vedkommende ikke er bevidst om, at dét er muligt at se og dermed opfatte situationen anderledes. Du bestemmer hvilke tanker, som du lader dig følelsesmæssigt involvere i, og dermed også hvordan du ønsker at opleve dét, du står i.

”Dét du kigger på ændrer sig, når du ændrer måden, som du kigger på dét på”. Prøv engang at læs dette nogle gange. Du bestemmer altså, hvordan du ønsker at se og opleve enhver situation i dit liv. Eksemplet om at være blevet fyret opleves ganske forfærdeligt hos de fleste, men dét er muligt at vælge at se og dermed opleve dét anderledes.

Da én fra min klasse for mange år siden fortalte at hun var blevet fyret, reagerede alle med kommentarer som ”Nå, ej dét er da forfærdeligt” eller ”Ej hvor ærgerligt” og ”Nå, ej hvad gør du så nu?”. Min mentor afbrød og sagde: Karen – tillykke med dét. Dét var da dejligt. Så er der jo masser af muligheder åbne i dit liv. Hvorefter han spurgte: Hvad VIL du så?

Hele den frygtsomme energi ændrede sig i klassen på et splitsekund, og var nu let og ligetil. Karen så måbende op på vores mentor og sagde: Øhh – dét ved jeg ikke rigtigt. Hvortil min mentor svarede: Livet vil så gerne give og levere, men du skal fortælle dét, hvad du ønsker dig i dit inderste, før dét ved, HVAD dét skal levere. Forstår du dét?

Her faldt ti-øren for mig og resten af klassen. Der er altså altid minimum to sider af enhver situation, og du besidder evnen til at vælge at se og opleve den positive side. Tænk på en situation som du finder svær i dit liv. Kan du finde dét positive i situationen? Hvis ikke er der et reelt stykke arbejde foran dig, der som gevinst vil ændre hele din oplevelse af den.

Igen har spørgsmålet om dét kan betale sig at arbejde med sig selv, svaret for sig selv!

Vær opmærksom på dig selv, og dét du pr. automatik beslutter dine oplevelser til at betyde for dig. Træn dig selv i at finde dét positive i enhver situation. Uanset temaet for situationen så er der noget positivt i alle situationer. Pludselig er dette en vane for dig, og du vil se muligheder i stedet for begrænsninger overalt omkring dig.

Tak fordi du læste med og på spændt og glad gensyn her på bloggen Noget På Hjertet.

Alt godt med troen på netop dét fra Peter


Del dette opslag