Picture of Peter Bystrup

Peter Bystrup

Traume Terapi – hvordan?

Som nævnt i opslaget ”Tilbage hvor du startede – igen!” er et traume en negativt ladet oplevelse, som lagrer sig i din underbevidsthed. Underbevidstheden arbejder meget hurtigere end bevidstheden, og registrerer derfor alle dine oplevelser igennem hele dit liv. Også dem du ikke umiddelbart husker, og dermed er bevidst om i din bevidsthed.

Lad mig give dig et konkret eksempel på traume terapi. For ti år siden hjalp jeg en pige på 12 år.

Moderen til pigen kontaktede mig, fordi pigen ikke ville sove udenfor hjemmet. Hun stod overfor at skulle på lejrskole, og ville så inderligt gerne af med denne begrænsning. De mødte begge op hos jeg, og jeg startede med at spørge pigens underbevidsthed via en bestemt teknik, hvorfor pigen ikke turde sove udenfor deres hjem.

Pigen fik i sin bevidsthed vist, at hun var blevet efterladt på et puslebord som spæd (formentlig ikke i lang tid – dét kan have været sekunder, hvor moderen fx har taget telefonen eller andet), men altså nok til at hun havde fået et traume af dét.

Hun beskrev rummet med flere detaljer – dette til moderens store forbløffelse, for hvordan kunne pigen huske dette, da hun jo blot var et spædbarn. Som nævnt husker underbevidstheden alt.

Dét redskab jeg bruger mest til at forløse traumer kaldes The Healing Code, og det var også dét redskab jeg brugte dengang for ti år siden for at hjælpe den dengang 12 årige pige. Dette fik hændelsen til gå fra at fylde 9 (ud af 10 mulige, hvor 10 er højst) til at fylde 0-1.

Kort fortalt lavede vi en ny historie, hvor pigen altså ikke var blevet efterladt på puslebordet, men i stedet taget op til moderens hjerte, hvor hun følte tryghed og kærlighed. Underbevidstheden ved ikke hvad der er falsk eller sandt, og vil derfor altid tage imod hvad end vi byder den.

Efter den første overnatning i pigens liv udenfor hjemmet, fik moderen denne besked om morgenen fra pigen på lejrskolen: Hej mor og far jeg har sovet godt. Traumet var altså fjernet fra pigens underbevidsthed.

Jeg mødte moderen i denne weekend (nu ti år senere), der fortalte at pigen er ved at afslutte et langt og lykkeligt eventyr ude i den store verden, som hun har været på i mere end et år. Jeg blev meget rørt, og endnu engang bekræftet i, hvor meget dét betyder, at vi tager ansvar for vores ikke fysiske del af os selv.

Vær bevidst om at dét vi tror der er årsagen til, at vi er begrænset på den ene eller den anden måde i vores liv, ofte ikke er den reelle årsag. Underbevidstheden gemmer på svaret og med den rette tilgang og dét rette arbejde, er dét muligt at fjerne stort set alle begrænsninger i dit liv.

Tak fordi du læse med – på spændt og glad gensyn her på bloggen Noget På Hjertet.

Alt godt med troen på netop dét fra Peter

Del dette opslag